Huidverjonging met ipl

Schrik je elke dag weer in de spiegel van rimpeltjes die je liever (nog) niet wilt zien?
IPL Huidverjonging is voor de langere termijn misschien wel de beste oplossing om
je huid jonger te houden. De betekenis van IPL is Intense Pulse Light.

Huidverjonging
De technologie achter IPL is het maken lichtimpulsen met een hoge energie. Voor het verjongen van de huid geldt voor ieder doel een andere golflengte van de IPL lichtpulsen. De huidcellen worden gestimuleerd en wordt nieuw collageen aangemaakt. Deze lichtpulsen zorgen onder andere bij IPL Huidverjonging voor:
• Verzachten van de lijnen op de huid
• Verzachten van rimpels
• Tegengaan van verslappen van de huid rondom de ogen (vb. kraaiepoten)
• Gezond houden van de neusplooi en lippenplooi, voorhoofd etc.
• Huidverbeteren bij acné (bacterie remmend)
De energiesterkte van de lichtpulsen wordt afgestemd op het type behandeling. Bij IPL huidverjonging stop je niet de veroudering van de huid maar zorgt bij behandeling dat de huid gezonder en frisser blijft en jonger oogt.
betaalbaar

Doet het pijn?
Het gevoel bij IPL is bij iedereen verschillend. De lamp die op je huid wordt aangebracht wordt minder dan een seconde even warm met een prikkeling. De meeste mensen die we behandelen omschrijven het gevoel als een klein elastiekje dat tegen de huid kletst, maar dan heel snel. Harsen wordt vaak als pijnlijk ervaren, maar IPL niet. Het gevoel is voor sommige mensen even wennen, maar je hoeft je niet te verzetten zoals bijvoorbeeld bij harsen. Per regio op de huid is het ook nog eens verschillend qua gevoel. Ook na de behandeling hou je geen vreemd gevoel over aan je huid, het kan hooguit een dag een beetje rood zijn.

Als je een donkere huidtype hebt (type 6, negroïde), volledig blonde, rode en grijze haren. Op een zeer recent zongebruinde huid mag niet geflitst worden. Bij de intake wordt ook bekeken of je wel of niet geschikt bent of er aangepaste behandeling aanbevolen wordt.

Wannneer IPL niet uitgevoerd mag worden
IPL behandelingen mogen niet uitgevoerd worden bij of tijdens zwangerschap, oncologische aandoeningen van de huid, hartinfarct jonger dan zes maanden, als je een pacemaker hebt, tijdens een antibiotica kuur, epilepsie, als je aan borstvoeding doet mogen we geen behandeling doen op het bovenlichaam, bij verse littekens na een operatie, overgevoeligheid na een bestraling. Ook bij jongens en meiden onder de 16 mag niet geflitst worden.
behandeling
De IPL behandeling moet aangepast of uitgesteld worden bij actieve koortslip infectie of andere herpes infecties. Na circa drie weken mag je weer verder met de behandeling. Bij metalen in of net onder de huid mag je vanaf 2 centimeter rondom behandeld worden, bij pigment afwijkingen, grote vorm van spataderen etc. Er kan niet over over tatoeages behandeld worden. We moeten hier omheen flitsen om de tatoeage niet te beschadigen (kans op vervagen). Tijdens een intakegesprek worden alle vragen uiteraard ook met je behandeld. Twijfel je dan kun je altijd vragen, desnoods in overleg met de huisarts kijken we of je behandeld kan worden of een aangepaste behandeling kan doen.

Intake voordat je begint
IPL is de ideale oplossing voor de behandeling van huidveroudering bij zowel mannen als vrouwen. Laat je daarom bij Finishing Touch 28 uitgebreid informeren tijdens een geheel kosteloos en vrijblijvend intake gesprek over de mogelijkheden! We kijken naar uw gebruik van medicijnen, huidstructuur, gezondheid etc. of u geschikt bent voor behandeling en geven u vervolgens een behandelplan en een prijsopgave.